Abstractie is mijn manier van denken – in mijn werk ben ik niet uit op het vertellen van een verhaal. Niet in woord noch in beeld.

De betekenis van het werk ligt voor mij in het voortdurend onderzoek naar kracht en eenvoud. Op zoek naar een zo direct en ruim mogelijke uitdrukking van wat ik wil zeggen. Ik geloof in de kracht van kijken en zien.

Ik werk in reeksen. Seriematig werken geeft mij de ruimte om een idee te bestuderen, op verschillende manieren uit te werken en te belichten vanuit meerdere perspectieven. De opties zijn eindeloos, het is heel flexibel.

Een samenspel van compositie, vorm, volume en contrast bepaalt het ritme en de spanning in het werk.

“De werken lijken in eerste instantie de beschouwer alle vrijheid te laten, ervan te denken wat hij zelf wil – maar dat is maar schijn; in werkelijkheid zeggen ze precies, hoe het volgens haar is en daar is eigenlijk geen ontkomen aan.”

CV

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar ben ik werkzaam als creatief consultant op het grensvlak tussen kunst en psychologie.

MK (1957) woont en werkt in Amsterdam

Bachelor in Fine Arts (1995)
Master of Science – psychologie (1985)

2018 WTC The Hague Art Gallery – groepsexpositie met Floris Hovers en Jeroen Koolhaas (Den Haag)

ARTS(S)DEBOER – solo tentoonstelling (Amsterdam)

2011 Van Binnen naar Buiten: Vormgeven van verbinding tussen bewoners en het vergroten van zichtbaarheid; gezeefdrukte stoep- en wandtegels met uitsnedes van dierbare voorwerpen van bewoners geplaatst in en voor portieken van flatgebouwen (Utrecht Overvecht)

2010 De Parels van Overecht: Zichtbaar maken van bewoners; persoonlijke verhalen van 80 bewoners in woord en beeld zijn vast gelegd. In opdracht van woningcorporatie Portaal (Utrecht)

2008 – 2009 KIS (Kunstenaars, Innovatie en Strategie), Post HBO

2009 Wachtruimtes met een Ziel: vormgeven van wacht- en behandelruimtes dmv wandschilderingen. In opdracht van Witteveen Architecten

1993 Publicatie van ADICA (Amsterdam Diagnostic Interview for Children, Swets & Zeitlinger) – Drs. M.J. Kortenbout van der Sluijs, Prof. Dr. D. J. de Levita, Drs. R. van Manen, Prof. Dr. P. Defaris (1993)

1985 – 1992 Wetenschappelijk onderzoek (Universiteit van Amsterdam)